dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Dreamagon

3 reacties
Dreamagon

Dreamagon, wat is dat nou weer?

Dit is een samentrekking van "dream" en "Imagon". Dat dream lijkt mij duidelijk. De naam "Imagon" was een fantastische portretlens van Carl Zeiss uit de jaren '30, de lens waarmee vaak uiterst fraaie "Hollywood-portretten" vervaardigd werden. Deze lens is in ieder geval tot de jaren '90 in produktie gebleven. Wat had ik graag zo'n Imagon gehad, maar ik kon de aanschaf mij helaas niet permitteren;die was veel te duur!

Op de Photokina in 2000, de tweejaarlijkse fotografiebeurs in Keulen, zag ik ineens een lens, die een heel zacht beeld schiep. Ik heb hem maar een keer gezien, blijkbaar was het geen groot succes, daarna is de leverancier nooit meer aanwezig geweest. Maar, ik heb er direct eentje gekocht, weliswaar zonder de bijbehorende T-2 adapter, maar die heb ik later aangeschaft. Die T-2 was mijn geluk, want later kon ik de Minolta adapter vervangen door een Nikon adapter toen ik van camera wisselde.

Onlangs heb ik er weer eens gebruik van gemaakt. De vorige vakantiefoto was er al mee gemaakt, al was die gemengd met een foto van roestig staal, maar deze is een echte "Dreamagon". Al met al is het nu een stuk beter te gebruiken, want nu kunnen we met Photoshop het contrast aanpassen, wat daarvoor niet mogelijk was. Vroeger werden alle beelden een beetje contrastarm. Ik hoop dat U mijn "herontdekking" van de Dreamagon een beetje kunt waarderen. Ik vind het effect in ieder geval erg fraai.

3 reacties

 groetjes Chris
cverkaart

19 April 2008 om 08:07

klik hier

groetjes Chris

cverkaart

19 April 2008 om 08:20

Helaas, Chris, een 404 fout, de pagina is verwijderd. Wat stond er eigenlijk op?
Leen Koper

19 April 2008 om 09:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.