dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Fotograaf

2 reacties
Om nog even terug te komen op Valkenburg: wat een verschrikkelijk toeristische bende is het daar! Ik zou daar toch niet langer dan een paar uur willen verblijven. De plaatselijke fotograaf deed enorm goede zaken. Buiten op straat stond een stoepbord waarbij hij portretten in het formaat 18x14 beloofde voor 19 euro binnen een uur af te leveren. Hij had een perfect systeem, van opname tot print, ontwikkeld dat zo te zien perfect werkte. Een collega uit Limburg bevestigde hij dat de man fantastische zaken deed; de meerderheid ging met meer en grotere prints de deur uit en betaalde dan ook aanzienlijk meer dan de 19 euro. Zo'n systeem is erg leuk en werkt ook in een plaats als Valkenburg, tenzij.....je meer aandacht aan de kwaliteit van je foto's wilt besteden en niet voor het grote geld gaat. Het lijkt mij enerzijds erg aantrekkelijk, maar anderzijds, ik zou het niet willen, eigenlijk, ik zou het -moreel gezien- niet kunnen.

2 reacties

Hoi Leen, leuke bijverdienste van zo'n man maar het is natuurlijk allemaal zwart geld wat in het laatje komt. Nu maar hopen dat ie geen belastingambtenaar voor zijn lens krijgt.

groet Chris 

cverkaart

15 April 2008 om 08:55

Bijverdienste? Ik zou het niet denken. Een ruwe schatting leerde ons, twee ervaren fotografen, dat hij minimaal ongeveer een 400.000 euro per jaar  omzet.

En, ik denk niet, dat zoiets buiten de belastingen omgaat.Lachend

Leen Koper

15 April 2008 om 18:13

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.