dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

IJsvogel

3 reacties

U raadt het al: vandaag op terugweg van mijn werk zag ik aan de Boerenweg, vlak bij de voormalige rioolwaterzuivering, een ijsvogeltje. Mijn dag was gelijk goed!

Ik had er hier in de buurt wel meer eentje gezien, maar nog nooit zo dicht bij de bebouwing. Zo zie je maar, langzamerhand keert de natuur toch weer terug. Ik denk toch dat het te maken heeft met "Plan Tureluur" dat op niet al te grote afstand ligt. Er zijn meer relatief zeldzame vogelsoorten die je nu veel meer ziet. Trouwens, niet alleen door dat, maar ook wordt de wijk zo langzamerhand wat ouder en de bosschages wat dichter wat ook zijn invloed heeft op de avifauna. Toch leuk.

3 reacties

En lukte het om het vogeltje te fotograferen ? Waarschijnlijk niet, ze zijn net zo snel als ze mooi zijn. Bij ons zat er enkele jaren geleden een op 't dak van de serre, die heb ik toen "gekiekt". Naderhand kwam er af en toe een in de vijver, om te vissen, maar toen lukte het niet. Ze zitten bij ons al jaren in de buurt , in een duiker in een watergang.

Inderdaad wordt dat Plan Tureluur een eldorado voor allerlei vogels. We gaan meestal speciaal over de Delingsdijk als we van de caravan terug naar Tholen rijden, om even vogels te spotten. 

Fijn weekend.    

Jopie Meerman

15 March 2008 om 19:57

Hallo Leen, ook ik zie hier in Oost Souburg regelmatig het ijsvogeltje maar ze zijn zo schuw en snel dat ik nog geen kans heb gehad te fotograferen.

groetjes Chris

cverkaart

16 March 2008 om 13:09

Jopie, helaas had ik wel een camera bij me, maar niet gebruiksklaar. het was trouwens toch te ver weg geweest. "Tureluur" is inderdaad een lust voor het oog. Ik loop er nogal eens langs.

Chris, fraai plaatje!

Leen Koper

17 March 2008 om 23:44

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.