dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Stereo en de Yorkshire Dales

1 reactie

Ik weet nauwelijks wat ik gemist had. Mijn stereo installatie heeft bijna vier jaar ongebruikt in het stereomeubel gestaan zonder dat hij gebruikt werd. Hij deed het niet meer en van naar de reparateur brengen kwam het maar niet. We hadden een klein transistorradiootje om naar het nieuws te luisteren en dat klonk redelijk.....

Vorige week heb ik de moed opgevat om hem naar de reparateur te brengen. Een paar dagen later belde hij op met een goed bericht: hij deed het weer en het kostte mij niets! hij had hem op zaterdag even uitgeprobeerd en hij deed het. Voor de zekerheid had hij hem dinsdag nog een keer uitgeprobeerd en hij deed het zonder problemen. Waarschijnlijk moest hij alleen maar even gereset worden. En daarvoor heb ik hem nou aan jaar of vier laten staan! Ik heb mijn vrouw tussendoor maar even gebak laten halen want dat hadden ze wel verdiend.

Het was toch een Harman Kardon geluidsinstallatie van zo'n 3000 euro en een paar heerlijke hondenhokken van Wharfedale luidsprekerboxen. Zonde om zoiets zomaar te laten verstoffen. Maar, nu kan ik er weer volop van genieten.

Nou zit ik heerlijk achter mijn peceetje te luisteren naar Van Morrison, Enia, Joan Baez, Johnny Cash en een cd met gregoriaanse muziek. U ziet het, mijn smaak is behoorlijk gevarieerd.

Overigens, dat Wharfedale van die boxen ken ik nog van een jaar of veertig geleden. Dta was een van de beste en betaalbare merken toen. Een jaar of dertig geleden was ik op een demonstratie van videospullen in Ede en daar draaide schuin achter me een video van James Herriot, de veearts uit Yorkshire. Toen ik thuis kwam zei ik tegen mijn vrouw dat ik wist waar we naar toe gingen op vakantie: de Yorkshire dales. De kaart erbij gepakt en toen vroeg mijn vrouw welk van de Dales ik in gedachten had. "Wharfedale", was mijn antwoord; dat was de enige die ik kende: van de luidsprekers! Later ben ik nog vaak naar de Dales geweest en heb ook de andere dalen bezocht. Toch blijft Wharfedale mij nog steeds het meeste trekken. Leuk he?

1 reactie

 Groetjes Chris
cverkaart

14 March 2008 om 19:01

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.