dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Gail Nogle

0 reacties

Het schijnt nogal in de smaak te vallen als ik de links vermeld van de fotografen die ik erg goed vind. Daarom nog eentje waar wel een leuk verhaal aan vast zit: http://www.gailnoglephoto.com/ Let vooral op haar impressionitisch werk, het is van een grote schoonheid. Het staat verspreid over verschillende galeries.

Ik zou een aantal jaren geleden samen met deze fotografe uit Dallas en nog een heel stel anderen een spreekbeurt houden in een hotel in Lake Tahoe op de grens van Californie en Nevada. Dit werd georganiseerd door een Amerikaanse fotografen organisatie. Nou moet u zich bij hotel iets voorstellen met een paar duizend kamers, ja, u leest het goed, een paar duizend! (Je zal maar de koffie moeten zetten voor bij het ontbijt 's morgens! Nou ja, hoe maakt toch niets uit, die koffie daar is toch niet te drinken.)

Ik was sterk geinteresseerd in te horen hoe zij -en nog een andere fotograaf- haar impressionistische foto's maakte, daar ik uitgenodigd was om over mijn eigen impressionistische fotografie te praten. Het is er helaas nooit van gekomen.

In september vond de aanslag op het WTC in New York plaats en daarna regende het afzeggingen. Niemand durfde nog te vliegen in "the land of the free and the home of the brave". In plaats van dat het zes dagen zou duren zoals gepland werd het teruggebracht tot slechts drie dagen. Helaas werd ik daardoor ook afgezegd als een van de duurdere sprekers. Ik had namelijk geeist dat ze mijn reis en verblijf volledig zouden vergoeden en nog een klein beetje extra en dat, terwijl de Amerikaanse sprekers slechts $ 400 per persoon zouden krijgen, ongeacht hun kosten. Even nagaan, een hotelkamer alleen kostte daar al $ 128 per dag. Het had hun al moeite genoeg gekost om mijn komst te verantwoorden.

Zo ging mijn enige seminar in Amerika verloren....stomme terroristen!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.