dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

auteursrecht

1 reactie

Vandaag heb ik voor het eerst een reactie van het weblog moeten verwijderen. Degene die het geplaatst had, had er een foto bijgedaan die van het internet geplukt was. Nou kan dat geen kwaad, zolang je zeker weet, dat het een foto is, waarop geen auteursrecht rust. Publicatie op het internet houdt niet in, dat dat niet zo is. Zo zijn al mijn foto's onderhevig aan auteursrecht en mogen dus niet geprint of gekopieerd worden, hoe onschuldig bedoeld ook.

Een tijdje geleden heb ik daarover een stevig robbertje uit moeten vechten met een fotograaf die brutaalweg een paar van mijn  foto's op zijn eigen website gezet had, de suggestie wekkend, dat het zijn eigen werk was. Toen ik hem hiermee confronteerde kwamen er allerlei smoezen en het was niet zo bedoeld etc. Kortom, een schaamteloze diefstal.

Nog stugger was het werk van een Zierikzeese "fotografe". Die had het gepresteerd om zowel mijn naam als die van een collega in de tags van haar website te verwerken. Als iemand op google of een andere zoekmachine naar een van ons zocht werd zo automatisch haar website onder de aandacht gebracht. Toen ik haar daarover mailde wist ze natuurlijk absoluut van niets, net als haar zogenaamde webmaster die ze waarschijnlijk zelf was......

1 reactie

 en groeten van Gina
Ginatje

05 March 2008 om 10:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.