dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Nog eentje

4 reacties
Nog eentje

Hier is een tweede plaatje uit de serie. Ik vind, dat ze er hier erg mooi opstaat. Echt een plaatje waar ik trots op ben. En dat ben ik niet zo vreselijk snel. Een heel erg mooi contrast, met een mooie doortekening van de schaduwpartijen.

Bijna elke fotograaf denkt, dat als het om lichtbeheersing gaat in de fotografie  de lichte partijen bedoeld worden. Het gaat echter om de schaduwen. Die moeten altijd de juiste mate van doortekening hebben en wat die doortekening inhoudt varieert nogal eens. Meestal is het zo, dat hoe meer contrast in de foto zit, hoe zwaarder de schaduwen mogen zijn. Vaak zie ik echter bij fotografen de schaduwwerking volkomen verkeerd toegepast. Maar ja, dat is het verschil tussen je vak beheersen en denken dat je het kunt....

4 reacties

Chris, ik heb deze keer je bijdrage aan dit weblog verwijderd. E.e.a. is in strijd met het auteursrecht. Ik hoop, dat je er begrip voor hebt.
Leen Koper

05 March 2008 om 08:18

Oke Leen ik begrijp je wel maar als een fotograaf zijn foto's op internet zet kan hij ze beveiligen zodat ze niet gecopieerd kan worden.

groet Chris

cverkaart

05 March 2008 om 19:06

Chris, foto's op hte internet hoeven niet beveiligd te worden om toch beschermd te worden door auteursrecht. Zo'n beveiliging is altijd te omzeilen. Iedereen die foto's van het internet haalt, zal zich moeten vergewissen van het feit dat de foto rechtenvrij is. Anders geldt het als diefstal; alleen de meeste mensen zij zich hiervan niet bewust, maar dat ontslaat ze niet vande verplichting en zijn ze in principe strafbaar.

groet, Leen

Leen Koper

06 March 2008 om 20:45

Nooit geweten Leen en toch zie je heel vaak dat er foto's van het net geplukt worden. I zie dat niet als diefstal, moeten ze het maar beter beveiligen. Ik zie ook wel eens foto's waarvan ik denk, he dat is mooi daar wil ik wel een kopie van, maar helaas dat gaat dan niet door de beveiliging die erop aangebracht is.

groet Chris  

cverkaart

08 March 2008 om 08:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.