dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Dit is mijn eerste digitale camera, de Fuji S2 Pro. Ondanks dat ik hem in 2002 heb aangeschaft  is het nog steeds een camera die toen zijn tijd ver vooruit was. Dat blijkt wel, want een paar weken geleden heb ik hem zelfs nog gebruikt voor wat achtergrondshots. De kleur en de huidtinten zijn nog steeds door andere merken niet overtroffen.

Begin 2005 heb ik de S3 aangeschaft en hem als tweede camera gebruikt. Toen ik later, in 2006 de Nikon D80 aanschafte was het voor hem afgelopen. Met pijn in het hart doe ik hem nu weg. Ondanks dat hij fraaiere resultaten levert dan de D80 moet hij weg, hij is gewoon te langzaam voor de beroepspraktijk. Maar, hij is te goed om nu stof te gaan verzamelen en daarom heb ik, na lang aarzelen, maar op het ZeelandNet prikbord gezet.

Vroeger kocht je een camera "voor het leven". Tegenwoordig gaan ze maar hooguit twee jaar mee. Deze S2 heb ik nog gekocht voor bijna 3000 euro, nu  mag hij voor 350 de deur uit. En dan maar zeggen, dat digitale fotografie zo goedkoop is, want je hoeft geen film meer te kopen. Ik weet niet wat goedkoper is, elke twee jaar een vakcamera kopen of wat film.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.