dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Vandaag, 19 februari, zou mijn vader jarig geweest zijn. Ik kwam er pas in de loop van de middag achter dat het de 19e was toen ik mijn agenda moest bijwerken. Een aantal jaren geleden is hij helaas overleden -hij zou nu 93 geworden zijn- maar ik mis hem zo nu en dan nog wel eens vrij sterk. Hij zou ontzettend trots zijn op wat ik nu in mijn vak bereikt heb, al zou hij het nooit laten merken. Naarmate ik ouder wordt begin ik steeds meer op hem te lijken: ook ik ben apetrots op mijn zoon, maar laat het misschien te weinig merken. Hij heeft meegemaakt, dat ik wat prijzen begon te winnen met fotografie, maar de echt grote oogst aan "blikjes" heeft hij niet meer mee mogen maken.

Jammer, maar dan had ik maar eerder zelfstandig gevestigd fotograaf moeten worden, want in loondienst kwam ik er niet aan toe om seminars te volgen bij topfotografen. En, je hebt toch een behoorlijk aantal van die seminars nodig om echt goed te worden. Dat kost wel heel wat, maar is het ook dik waard. Wie daar op bezuinigt, is volkomen verkeerd bezig, maar ja, laten ze het maar zelf uitvinden.

Over topfotografen gesproken, morgen komt Kenneth Linge naar me toe in Zierikzee, een van de Scandinavische topfotografen, tegenwoordig woonachtig in Utah, USA. Ik heb hem al jaren bewonderd om een trouwfoto die ik een keer in een publicatie van Kodak zag. Op http://www.kennethlinge.com/ valt hij te zien, de middelste foto, onderaan bij de trouwfoto's, bij de benzinepomp. Dat vond ik zo'n vreselijk goede foto, echt top, en ik heb me jarenlang afgevraagd hoe hij dat gedaan heeft en, bij toeval, ben ik er achtergekomen. Het is zo vreselijk simpel, dat ik het maar niet kan begrijpen dat ik er niet achter kwam. gewoon een blinde vlek blijkbaar. En nu komt hij naar Zierikzee, samen met mijn vriend Henk van Kooten. Ik ben benieuwd wat hij te vertellen heeft als we samen gaan eten.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.