dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Vindt U het geen lieverd? Een poosje geleden kwam dit jongetje in mijn studio omdar zijn moeder vond dat hij maar eens op de foto moest. Een mooi zacht lichtje van links, een invullicht recht van voren, een lichtje op de achtergrond en eentje op het haar.

De sleutel van deze verlichting zit in het hoofdlicht. Daarvan zijn de "randen van het licht" gebruikt. Dat zorgt voor een heel mooi zacht licht, in tegenstelling tot een gericht licht dat de meeste fotografen gebruilken. Met dit licht kun je bijna alles uitlichten, zelfs een groep van een man of acht. Toen ik een keer les gaf in Amersfoort wilden ze niet geloven, dat dat kon. Ik heb toen 8 man op een rij gezet, het licht ervoor langs laten strijken en gemeten. Hte verschil was minder dan een halve stop tussen de eerste en de laatste. Ze wilden het wel een keer of vier nameten om te zien of ik gelijk had voor ze het eindelijk geloofden. 

De foto van dit jongetje is gemaakt binnen vijf minuten. Hij had er al snel genoeg van en mijn credo is met kinderen: "Als ze niet willen, dan zo snel mogelijk zien dat je je opnamen hebt en stoppen". Wat dat betreft zijn de moderne digitale camera's wel in het voordeel, je kunt redelijk snel een aantal opnamen maken. Wat ik wel erg leuk vond, was dat de eenvoudig te retoucheren lichte glinsterplek onder zijn neus niet weg moest van moeder. "Zo is hij nou eenmaal", zei ze.

Deze opname kwam tot stand in het kader van een aktie die ik met de wereldwinkel voer. Ik vind, dat je zoiets als de wereldwinkel niet genoeg kunt ondersteunen. En dat niet alleen als kerstgedachte, maar gedurende langere tijd.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.