dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

lijsten

2 reacties

Ik heb een werkelijk gigantische voorraad lijsten. Echt geweldig, inkoopwaarde zo ongeveer 14.000 euro bij de inventarisatie vorig jaar. En dat is absurd. Mijn bedoeling is om dit een beetje terug te brengen tot een beetje normale proporties, zo ongeveer tot de helft in het komende jaar. Ik ben daar al een tijdje mee bezig, ongeveer een jaar lang heb ik heel weinig ingekocht en ik ben van plan nog minder in te kopen in het komende jaar. Ik ben van plan om aan het einde van het volgende jaar te stoppen, dus hoe meer er tegen die tijd verkocht is, hoe liever het mij is.

Nu valt het mij op, dat ik helemaal zo'n grote voorraad niet nodig heb; ik kan iedereen nog volop helpen aan een goede lijst en merk echt niet dat mijn voorraad al wat kleiner is geworden. En dat, terwijl toch al heel wat weg is.

Hoe kom je in vredesnaam aan zo'n voorraad? Nou, dat is heel simpel: je hebt een minimale voorraad als je begint, dan komt er iemand die een lijst bestelt die je toevallig net in een andere maat hebt. Dus, je zegt, dat hem wel bestelt, maar dat ze even geduld moeten hebben, want als je een lijst bestelt, dan komen er kosten bovenop. Nou, dat is prima, maar na een week of drie heb je net te weinig om de lijsten kostenvrij te laten komen. Dus bestel je maar een paar extra.....Als ze binnekomen komt er een dag later iemand natuurlijk van dezelfde leverancier een andere lijst bestellen....En zo gaat het maar door en kom je uiteindelijk aan een gigantische voorraad.

2 reacties

Hoi Leen.

Zierikzee is iets te ver weg, want wij hebben geen auto, vandaar soms de grappige fietsen op mijn weblog.

Mooi verhaal van je voorraad, heb ongeveer hetzelfde meegemaakt, maar gelukkig heb ik dat al allemaal opgeruimd.

Fijne woensdagavond, en alvast een zonnige donderdag.

Groeten Eric.

ERIC221

19 December 2007 om 21:31

Mijn P maakt z'n "lijsten" zelf kan bijna z'n atelier niet meer in! TjaSmilyKusonderMisletoe.gif picture by lagsimGroetje TRui
Trui[tjes] Perikelen

20 December 2007 om 10:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.