dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Climate change

2 reacties

Vanmorgen, toen ik onder de douche vandaan kwam, trok ik mijn pantoffeltjes aan. Toegegeven, ik draag ze niet zo vreselijk vaak, die slippers, maar toen ik in gedachten terugging, ze waren al zo'n 45 jaar oud en doen nog steeds waar ze voor bedoeld zijn: mijn voeten warm houden.

Dat si net zo gegaan als met mijn sportbroekje indertijd. In 1959 heeft mijn moeder hem aangeschaft (bij Sporthuis Centrum in de Kennemerlaan in IJmuiden, ik kan het mij nog herinneren) en ik heb hem gedragen tot 13 jaar geleden. Bij elkaar dus zo'n 35 jaar. Ja, zoals vroeger maken ze ze niet meer...  ;-)

Tot zover mijn behandeling van het afvalprobleem. Onder de douche echter moest ik denken aan de enorme hoeveelheden water die nodig schijnen te zijn voor onze voedselproduktie. Die enorme hoeveelheden leken mij onwaarschijnlijk, totdat ik bedacht, dat alle regen daar ook bij geteld werd. Tja, op een akker valt heel wat water per jaar en dan zijn dergelijke hoeveelheden wel begrijpelijk.

Nog meer gedachten van onder de douche: de digitale camera heeft ons wel verlost van enorme hoeveelheden chemicaliën; het verbruik van inkjetprinters is daarbij vergeleken maar een schijntje.

Het is overigens een schandaal hoe de VS zich hebben gedragen in Bali. Heel de wereld schreeuwt om reductie van de CO2 uitstoot, voornamelijk de grootste veroorzaker daarvan weigert halstarrig om hun Hummer thuis te laten staan. Alleen een ingrijpen, kennelijk vanuit het Witte Huis, redt de klimaatconferentie nog enigszins met een mager accoord.

Overigens, het is weer positief, dat veel buitenlanders de Amerikanen daarop aanspreekt. Zo staat in het uiterst amusante reisverslag van Daryl May op zijn  voettocht door Engeland en Schotland, dat hij begroet wordt met: "It is because of the global warming you Yanks are causing". http://mylongwalk.com/Daily%20journal/Day%205.html  Nadeel is echter, dat de meeste Amerikanen nooit buiten Amerika komen. Buitenland is voor hen uitsluitend Canada en Mexico. De rest van de wereld bestaat uit Vietnam, Irak en Europa. Daarin ligt ook Nederland, de hoofdstad van Kopenhagen...Echt waar, ik heb het zelf uit de mond van zo'n suffe Yank gehoord!

2 reacties

fijnezondag.jpg picture by lagsim
Trui[tjes] Perikelen

16 December 2007 om 12:35

Hoi Leen.

Fijne zonnige zondagmiddag en avond.

Groeten Eric.

ERIC221

16 December 2007 om 13:30

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.