dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

3 reacties

Ik ben vanavond eens bezig geweest met het doornemen van de begrotingskrant van de gemeente Schouwen Duiveland, een hele hoop papier, die wij kort geleden in de bus kregen.

Nou ben ik al niet zo gecharmeerd van de manier waarop deze gemeente functioneert, Het lijkt wel alsof de fusieperikelen nog steeds niet voorbij zijn, vooral op het gebied van personeelsbeleid. Het doet mij een beetje denken aan een zeker hotel in Tunesie waar de ene functionaris de andere publiekelijk afblaft omdat hij toevallig net iets hoger in rang is. Binnen afdelingen van deze gemeente heerst ook zo'n sfeertje van "Ik sta hoger in de pikorde, dus waag het niet kritiek uit te oefenen op mijn functioneren!". Ik vind dat maar niks, die vermeende superioriteit op basis van rang. 

Maar om op die begrotingskrant terug te komen, daar stond nou echt niets in, behalve een enorme hoop nietszeggende tekst. Bij een begroting verwacht ik wat cijfers; nou, dat was minimaal. De nummers van de pagina's bevatten de meeste getallen! Dan zal het waarschijnlijk wel een "beleidsbegroting" zijn, een hele hoop woorden voor plannen die ook in drie pagina's verteld kunnen worden. Oh ja, ook het architectenbureau Rau en partners heeft nog een plan tot verbouwing van het gemeentehuis goedgekeurd. Op de mening van die jongens zaten we net te wachten, eerst de boel belazeren met een gebouw dat disharmonieert met de omgeving door het tonen van bomen op de maquette die bijna net zo hoog zijn als het gemeentehuis zelf, met de grootste moeite en na veel zeuren eindelijk over de brug komen met tekeningen vanaf straatniveau. Alsof burgers tegen een gemeentehuis aan zullen kijken vanaf 100 meter hoogte! En, daarnaast nog een gemeentehuis afleveren waarbij je, als bewoner van deze gemeente, je, teminste, als huwelijksfotograaf, diep schaamt als de mensen de trouwzaal betreden.

Maar, wat we nou aanmoeten met zo'n krant? Meer dan de helft bestaat uit advertenties en de rest is nauwelijks de moeite van het lezen waard. Nou ja, we zullen het maar bij het oud papier leggen, dan is tenminste iemand er blij mee. Typisch een voorbeeld van ambtelijk denken, een krant waar niemand wat aan heeft, waarschijnlijk gefinancierd door de advertenties, maar waar een hele hoop ambtelijke uren in zijn gaan zitten.

Zo, dat moest ik even kwijt. Als ik ergens een hekel aan heb is het louter op diploma's en anciëniteit gebaseerde hiërarchische verhoudingen en aan nutteloze zaken die geld kosten (waar geen geld schijnt te zijn). Vandaar.

3 reacties

                      Bureaucratie....      .

wim*mie

31 October 2007 om 22:43

Alvast een mooie droge zonnige donderdag.

Groeten Eric.

ERIC221

31 October 2007 om 23:01

JBoyons.gif picture by lagsimjaaa het blijft ballanceren! Groetje Trui
Trui[tjes] Perikelen

01 November 2007 om 11:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.