dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Camera's, camera's, camera's.......

1 reactie

Sinds een jaar of vijf fotografeer ik nu digitaal. Een hele overgang destijds, maar had ik toen de overstap niet gemaakt, dan had ik nu in de problemen gezeten. Die heb ik nu al ruimschoots achter mij gelaten en ik heb medelijden met de collega's die nog moeten overschakelen. Je hoort ze nog wel eens, opmerkingen van "analoog is nog steeds beter dan digitaal", terwijl ze geen flauw besef hebben waar ze over praten. Film is nu eenmaal verleden tijd en dat zal ook zo blijven.

Die camera waar ik mee begon was een Fuji S2, twee jaar later gevolgd door een Fuji S3 en weer een jaar later kwam daar een Nikon D80 bij. Nu sta ik op het punt binnenkort een Nikon D300 aan te gaan schaffen. Vroeger kocht ik film, nu koop ik camera's, steeds weer een nieuwe, omdat je je niet kunt permiteren achter te blijven.

Moderne digitale camera's hebben een groot nadeel ten opzichte van de analoge: je maakt in feite je eigen film met alle karakteritieken die daar bij hoorden. Dat heb ik vooral gemerkt toen ik de D80 aanschafte: ik kon er geen fatsoenlijke foto mee maken. Nu heb ik hem onder de knie gekregen, maar het heeft verschrikkelijk veel moeite gekost om de karakteristieken te krijgen die ik wilde. Wat dat betreft was ik verwend met mijn Fuji's. Nu zie ik her en der opmerkingen van enthousiaste "Fujistas", Fuji gebruikers dus, die de kleuren van de nieuwste camera, de S5, maar niks vinden. Ik denk dan ook, dat ik die maar oversla; de Nikon D300 en de D3 zijn qua specs zo veelbelovend, dat ik waarschijnlijk die kant op zal gaan. Tenzij Fuji nog met een bijzondere verrassing komt op korte termijn.  

 

1 reactie

Maar lus je nou nog peultjes?
T. Goossens

07 September 2007 om 23:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.