dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

nadenken in de auto

0 reacties

Vandaag ben ik even bij mijn moeder en mijn schoonmoeder geweest. Nou ja, even, het is ruim 300 km heen en terug. Beiden worden dit jaar 90 jaar oud, mijn schoonmoeder in februari en mijn moeder in oktober, dus een behoorlijke leeftijd.

Op de terugweg moest ik denken aan een Canadese fotograaf die tijdens een seminar aan de zaal vroeg: "Wie heeft er een goede foto van hemzelf samen met zijn vader?"  Op een enkeling na, niemand. Toen vroeg hij, het was nog in de tijd van film, :"Als ik nou het negatief van jullie samen zou hebben, zou je dan 50 euro voor een foto overhebben? Honderd? Tweehonderd? Vijfhonderd?" daarmee gaf hij aan wat de waarde van een foto voor iemand kan zijn: de meesten hadden er wel 500 euro voor over gehad om eentje te hebben. "Maak hem dan, nu je nog kunt", was zijn boodschap! "Voor een paar tientjes nu, heb je iets met straks een waarde van honderden dollars in handen".

Gelukkiig heb ik een goede foto van zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder in de studio gemaakt. Op tijd voor gezorgd! Meestal denk je van: "dat komt later wel eens een keer". Dat blijf je denken totdat het te laat is. Wie kent dit niet?

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.