dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Op school

1 reactie

Vandaag ben ik de gehele dag bezig geweest met "lesgeven" op de Nehallenia school in Middelburg. Ik moest daar iets doen met fotografie, maar ook met taal. Heel modern heette het projekt "Taalkr8". Nou, dat heb ik geweten! De eerste gedachte was een fotoroman te maken, je weet wel, zo'n mierzoet verhaaltje met een aantal plaatjes. Ook had ik bedacht, dat we wel eens iets konden doen met SMS-taal. Gewoon een soort geillustreerd woordenboek waarbij ze naast de SMS-woorden ook nog eens de betekenis moesten fotograferen. Ik ben daar in 5 uur 5 jaar ouder geworden! Ik had zelf het idee, dat het erg slecht ging; in onderwijsland dacht men daar echter heel anders over. Ik ben nog blij dat die juffrouw Van Damme -helaas ben ik haar voornaam kwijt, daar ben ik altijd een ster in- mij te hulp kwam, anders had ik het absoluut niet gered. Overigens, een ontzettend aardig en mooi mens, echt een engel. Je staat versteld wat VMBO leerlingen kunnen verzinnen. Zo was er een meisje dat vroeg of ze naar het toilet mocht. Ik gaf daar toestemming voor en tot mijn verbazing wou ze een vriendin meenemen! "Veel gezelliger"zei ze nog.....Onvoorstelbaar, je kunt merken dat ik absoluut nog niet gewend was aan deze leerlingen en nou ben ik toch echt een oude zak aan het worden. En dan nog werken met gloednieuwe camera's waaraan een geheugenkaartje ontbrak en de batterijen leegraakten. En, dan nog niet praten over de computer , waarvan de programmatuur lang niet berekend was op wat ik van plan was. Maar je, ik heb me er doorheen geslagen en de school en de opdrachtgever waren blijkbaar tevreden, al kan ik het me nauwelijks voorstellen.

Na afloop nog een poosje nagepraat met een van de opdrachtgeefsters. Zij bleek ook een lange afstandswandelaar te zijn. Ze had in  Engeland een deel van haar studie doorgebracht, in Brighton, en was ook een liefhebber van die typisch britse mentaliteit. Kostelijke verhalen uitgewisseld!

1 reactie

Ik heb als ouderraadslid weleens voor een groep 8 gestaan. Voor een afscheidskado voor de onderwijzer. NOOIT MEER wat een stelletje...........!Heb enorm respect voor de mensen die voor een klas staan, zeker pubers. Dus ik kan me goed in jouw verplaatsen. Liefs Wilda
Zeeuwse dame

29 January 2007 om 23:12

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.