dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Darten

1 reactie

Vanavond een beetje darts zitten kijken in de Lakeside.Het is prachtig om  het publiek daar te zien, allerhand verschillende types. Wat mij daarbij opvalt is dat het publiek daar constant zit te kletsen terwijl mensen op het podium zich proberen te concentreren. Net alsof het publiek voor een kletspraatje komt en het darten op de koop toe neemt.

Wat mij nog meer opviel: er lopen daar fotografen rond met een 2,8/70 of 80 -200 zoomlens. Ik vraag mij af waar dat voor nodig is. Ze kunnen makelijk met een standaardlens van 50mm toe of voor eventuele close ups een 1,8 of 1,4/85 mm. Dat werkt veel gemakkelijker en sneller. Of zou het zo zijn dat "size is important" een hoofdrol speelt? Net zoals zoveel amateurs indruk proberen te maken met hun "zoomend glaswerk" terwijl ik als beroepsfotograaf het meestal rustig met mijn vaste brandpunten doe. Merkwaardig.

1 reactie

De mens wordt steeds luier lijkt het wel. Het gaat hun om het maken van een portret. Het totaal overzicht is overgenomen door de t.v. uitzending. Wel jammer want op een foto waar veel te zien is is vaak ook veel te genieten. Ze leggen zich zo'n beperkte blik op met zo'n toeter.
Onbekend

24 March 2007 om 21:28

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.