dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Zondag, visitedag...;-)

0 reacties

Vandaag kwam mijn  collega Peter Bakker uit Doesburg even langs om te informeren hoe hij er met zijn werk voorstaat. Ik kon hem gelukkig blij maken met de mededeling dat hij nagenoeg aan het Licentiateship toe is; hij hioeft alleen maar even zijn werk door te lopen om zo een portfolio samen te stellen. Toch blijft het altijd leuk om iemand zoiets te vertellen en hem helemaal gelukkig te zien als hij huiswaards keert. Ik kan mezelf ook nog zoiets herinneren van toen ik mijn Licentiateship van het British Institute of Professional Photography behaalde: ik was echt een paar dagen volkomen geklukkig.

Zijn auto deed wat raar onderweg, hij heeft mij gebeld dat hij wat later -of helemaal niet-  kwam, de wegenwacht gebeld en toen bleek, dat een wiel van zijn  auto niet helemaal goed vast zat...hij had er deze week net een paar nieuwe banden om laten leggen en toen waren ze maar vergeten de moeren goed aan te draaien. Je zult maar ingehaald worden door je eigen voorwiel.....

We hebben koffie gedronken en gediscussieerd over fotografie. Hij wil graag een recept voor alles, maar ik heb hem verteld, dat er geen recept is. Je kunt -en moet- soms wel eens uitgaan van standaard zaken, zoals een statiefoto bij een huwelijksreportage, maar meestal is het een kwestie van "go with the flow", al is het essentieel dat je de basis van lichtvoering en poseren beheerst. Helaas doen de meeste fotografen dat niet, vandaar dat er ook zoveel troep geproduceerd wordt.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.