dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Photokina

2 reacties

Vandaag ben ik teruggekeerd van de Photokina, de grootste beurs op fotogebied ter wereld in Keulen. Wat een teleurstelling! De vorige keren, vanaf 1974, ging ik er vol verwachting heen en ben nimmer teleurgesteld. Nu echter ging ik zonder verwachtingen heen, ik wist "alles" al via het internet, en het was zoals ik verwachtte. Ook had ik het idee, dat er aanzienlijk minder bezoekers waren dan vorige keren, maar dat kan ook aan de nieuwe opzet liggen in de totaal vernieuwde hallen van de beursgebouwen. De opzet was erg leuk, maar het was zo ongelooofelijk onoverzichtelijk, dat ik alles verschilende keren afgelopen ben voor ik vond wat ik zocht.

De nieuwe Fuji S5 gezien en achteraf lijkt hij toch wel mee te vallen, ondanks mijn eerste scepsis vanwege het lage "megapixelgehalte". Inderdaad, voor de portret- en huwelijksfotograaf is het een perfecte camera, fantastische huidtonen, beter dan welke andere camera ook volgens de foto's die met deze camera gemaakt zouden zijn, echt fantastisch. Ik denk, dat dit een eerste camera is uit een serie en dat de volgende cameras meer pixels zullen hebben.

Saillant detail: op terugweg vanaf de Photokina zag ik een Mercedes 160 op zijn kop liggen en een vrouw kroop er net uit. Ik vroeg mij af, hoe ze haar veiligheidsriem losgemaakt had. Deed me een beetje denken aan de "elandproef" die een aantal jaren geleden zoveel stof deed opwaaien.

"s Avonds heerlijk in Zndorf zitten eten met Christine. Lekker Reibekchen!Altijd een tractatie!

2 reacties

Kun je eens uitleggen wat Reibek
wim*mie

27 September 2006 om 19:42

Reibekuchen zijn een verukkelijk soort aardappelpannekoeken. Het klinkt erg proza
Leen Koper

29 September 2006 om 22:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.