dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

3 reacties

Er is flink wat gebeurd in cameraland de laatste tijd. Vooral door toedoen van de CES, een electronicashow in de Verenigde Staten.

Nikon kwam met de nieuwe D4, een fantatische camera, maar met een even fantastische prijs van zo'n 5.500 euro. Die camera zal wel voornamelijk door amateurs gekocht worden, want nagenoeg elke beroepsfotograaf vindt zoiets te duur. Maar ja, dat is het lot van elke camera in dergelijke prijssegmenten; van iedere 1000 camera's die verkocht worden, worden er hooguit 10 stuks verkocht aan professionals die hem nodig hebben, 100 aan professionals die hem gewoonweg leuk vinden en de rest gaat naar liefhebbers.

Het grootste nieuws -mijns inziens- kwam eigemlijk van Fuji die de laatste tijd een geheel nieuwe lijn van camera's introduceerde die sterk lijkt op een bekende (Leica)meetzoekercamera. Weliswaar behoorlijk aan de prijs, maar nog net betaalbaar. De X10, de meest betaalbare voor zo'n 600 euro, de sensationele X100 voor zo'n 1100 euro en de grootste klapper van de show, de X-Pro1, een "meetzoeker" met verwisselbare lenzen, waarbij direct 3 lenzen gepresenteerd werden, met nog flink wat te volgen.

Eigenlijk wel iets erg leuks voor mij, maar het aanschafbedrag houdt mij nog even tegen.Knipoog

3 reacties

Dinsdagochtend reden we naar de camping. Bij de rotonde in Zierikzee dacht ik, daar loopt Leen , met pet, en met zijn twee hondjes...
Groeten !
Jopie Meerman

03 May 2012 om 09:58

Nee hoor Leen draagt een hoed ik zag hem deze week nog lopen in Zierikzee,Alleen webloggen doet hij niet meer zo te zien.Lachend
wijari

11 May 2012 om 10:23

Beste collega,

 De camera's worden inderdaad duurder.

Daarom heb ik een paar keer gehuurd voor een groot opdracht.

Jammer dat Fuji niet door is gegaan met Finepix Pro (6)???

vhbfotografie

15 April 2013 om 19:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.