dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Het maken van een gezinsfoto is een vak apart. Natuurlijk kan iedereen een groepje mensen op de foto zetten, maar om de samenhang tussen de verschillende mensen op de foto uit te laten komen is iets geheel anders.

Naar mijn mening heb je een zekere leeftijd -en daarmee ervaring- nodig om de samenhang tussen de verschillende mensen 'tastbaar' te laten zijn en uit de foto te laten spreken. Pas de laatste jaren lukt het mij om zoiets te bereiken. Natuurlijk, ik heb massa's mensen samen gefotografeerd, maar om uit een foto de emotionele band te laten spreken, dat is de laatste tijd pas 'mijn vak' geworden.

Een vak, waar ik erg blij mee ben, omdat je toch de mensen een ietsje gelukkiger daarmee kunt maken. Ondanks, dat ik mijn brood met de fotografie moet verdienen, dat is het doel dat ik nastreef en waarom ik probeer steeds beter te worden in mijn vak.

2 reacties

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt maar dat is volgens mij zo moeilijk.... Als ik naar het bijgevoegde fotootje kijk van die drie mensen vind ik die emotie niet waarover je het hebt. Maar dat zal ongetwijfeld aan mij leggen. Ik ga er eens goed opletten in het vervolg.

Groetjes  Piet 

delientjes

15 October 2011 om 15:12

erg mooi gedaan, kan niet anders zeggen
Lizdog

10 November 2011 om 16:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.