dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

1 reactie

Ook vorige week had ik een trouwreportage. En wel 'buiten het eiland', namelijk op Zuid Beveland. In 's-Heer Arendskerke om precies te zijn, met het stadhuis in Goes.

Deze foto is, zoals U ziet, in het stadhuis gemaakt. Het stadhuis in Goes is een van de mooiste in Zeeland en, voor zover ik kan nagaan, na Zierikzee, het stadhuis met het fraaiste licht in de trouwzaal. Dat is zo prachtig, dat het zonde is om daar met flitslicht tekeer te gaan. Je zou de hele sfeer in een keer wegflitsen!

Hier is het moment, dat de ambtenaar de trouwakte ondertekent. Op zich niet zo'n belangrijk peroon in het geheel -tenminste geen familie- en dat geeft de mogelijkheid om eens een andere positie te kiezen. Hier heb ik gekozen om, vanachter het bruidspaar, de tekenende ambtenaar vast te leggen en met hem een groter gedeelte van de trouwzaal met de prachtige kroonluchter en de schoorsteen in beeld.

Vroeger -opa spreekt- moest je zoiets wel met een flitser verlichten. Films waren niet voorradig in gevoeligheden hoger dan 21 DIN (even voor de jongeren onder ons, dat was gelijk aan ISO100) en dat verplichtte je wel tot gebruik van een flitser. Toch heb ik altijd geprobeerd het daglicht, dat door de ramen binnenviel ook een rol te laten spelen. Dat kwam dus neer op een relatief grote lensopening en een lange, dus riskante, sluitertijd. Toch is het steeds gelukt in Goes.

1 reactie

Het is weer een mooie foto geworden Leen en de tijd van analoge camera is wel een eind voorbij denk ik alhoewel er nog ruim fotorolletjes te koop zijn maar ooit komt daar een eind aan denk ik.

groet Chris.

cverkaart

24 September 2011 om 08:15

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.