dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Het wordt tijd, dat ik weer eens een stukje plaats, want een aantal mensen begint zich al af te vragen of alles wel goed met mij is. Nou, ik kan U verzekeren dat het uitstekend met mij gaat. Ik heb alleen niet altijd zin om aan mijn blog te werken.

Deze opname stamt uit een serie die ik twee weken geleden gemaakt heb. Een bruid voor het raam in Slot Moermond. Ik heb expres de twee rode gordijnen aan de zijkant in de opname opgenomen om het beeld aan de zijkant te begrenzen en een warm accent aan de foto toe te voegen. Daarnaast is de opname enigszins -moedwillig- overbelicht teneinde tekening in de bruidsjurk te verkrijgen.

Achteraf is gedurende de bewerking in Lightroom aan het RAW-bestand nog een en ander aangepast teneinde in het eindresultaat ook in de lichtere partijen nog enige tekening te verkrijgen. Naar mijn mening is dat nog aardig gelukt.

Het is trouwens wonderbaarlijk hoeveel tekening nog binnen de lichte en donkere partijen in zo'n RAW-bestand aanwezig is. Veel meer dan je nog zou verwachten, zeker als je meestal in JPEG fotografeert, zoals sommige 'fotografen' nog steeds schijnen te doen. Onbegrijpelijk.

2 reacties

Goed je weer te zien Leen en de foto is natuurlijk schitterend en van jou had ik ook niet anders verwacht.

groet Chris. 

cverkaart

23 September 2011 om 14:07

Schitterende foto, schitterende jurk ook!
www.kruijff.eu

23 September 2011 om 20:33

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.