dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Ik heb de laatste tijd nogal eens met een scheef oog gekeken naar de kleine broer van Photoshop CS, het iets beperkter programma Photoshop Elements. Ik zit nogal aan te hikken tegen de prijs van de upgrades. Dat is een regelmatig terugkerende kostenpost en ik heb eigenlijk geen zin meer om dat toch aanzienlijke bedrag iedere keer weer opnieuw neer te leggen.

Mijn weerzin tegen die bijdrage wordt nog versterkt door de prijspolitiek van de makers van dit programma. Voor elke nieuwe versie mag je weer flink betalen en dan te bedenken, dat de Amerikaanse gebruikers het voor ongeveer de helft kopen en nagenoeg altijd een 'student'versie te pakken kunnen krijgen. Een kind op de lagere school, zelf een avondschool bezoeken, in welke richting ook, geeft ze het recht op een 'student' versie voor een fractie van de prijs. Ik ben het zat om die Amerikanen te sponsoren door iedere keer hjet volle bedrag neer te tellen zodat zij maar goedkoper terecht kunnen.

Nou heb ik best begrip voor het feit, dat die Yanken grotendeels zo arm zijn als kerkratten, maar dan moeten ze maar eens het volstrekt idiote klasseverschil aanpakken zodat iedereen in de welvaart kan delen. Nu bulkt een klein deel van de burgers van het geld en moet de rest er twee banen op na houden om rond te kunnen komen.

Bovendien, ik zal het wel snel onder de knie hebben. Het verschilt nauwelijks van de 'grote broer' en dan ga lekker lesgeven. Zo te zien gebruiken de meeste mensen nog steeds geen enkel fotobewerkingsprogramma en kan er wat dat betreft heel wat verbeterd worden. Een wereld zal voor hen open kunnen gaan met een eenvoudig aan te leren bewerking!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.