dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

mastodont

3 reacties
mastodont

Je kunt aan deze foto zien, dat ik goed voor mijn bruidsparen zorg: de bruid zit hier bovenop de verwarming! Dat mocht ook wel, met die temperaturen van de laatste tijd!

Dit soort lage lichtniveau's zoals bij ramen, zijn mijn favoriete locaties om te fotograferen. Het plaatsen van de bruid juist exact op de enige plaats die daarvoor geschikt is net buiten de 'stroom' van het licht van het venster. Ik ebn daarvoor nog steeds dank verschuldigd aan mij leraren in Engeland. Daar heb ik de enig juiste manier geleerd van het plaatsen van het 'model' en de juiste pose, zodat het allemaal 'nice flowing lines' oplevert. Een kunst apart!

Dit is allemaal volgens de 'klassieke' leer, een langzamerhand steeds verder uitstervend genre binnen de fotografie. Onder invloed van de stroom nieuwe fotografen die ten tonele verschijnen is er nauwelijks nog aandacht voor de goede manier van verlichten en poseren. Er is dan ook nagenoeg geen goede leermeester te vinden en men geeft zich bijna geen enkele moeite meer om ook maar het geringste te leren. De klant ziet het toch pas als het werk vergeleken wordt met werk dat op een hoger niveau staat. Men is, zoals zo vaak, helaas tevreden met de middelmatigheid die alom troef is.

Jammer, maar helaas een feit. In de politiek zouden we zeggen: ik behoor nog tot het ras van de uitstervende mastodonten.

3 reacties

Om deze foto te maken met het tegenlicht dan gebruik je toch zeker je flitser wel hè Leen?

groet Chris.

cverkaart

27 December 2010 om 07:37

Nee, Chris, ik gebruik nagenoeg nooit mijn flitser. Die komt pas tevoorschijn bij het ceremoniële gedeelte, als ik elk shot MOET hebben en het meestal te donker is om te fotograferen.
Leen Koper

27 December 2010 om 08:21

hoi leen,

 Ook ik ben een 'fotograaf' die probeert een model goed in het bestaande licht neer te zetten dat heb ik geleerd van Jos Sprangers die fotografeerd ook veel met bestaand licht en is ook een van de weinige die de regels van de oude schilders toepast.

ik heb bij hem div. workschops gevolgt en daar krijg je veel inspiratie van misschien interessant voor jou??

 

gr Levi Fotomaz

en de beste wensen voor 2011 !!

Mazereeuw

04 January 2011 om 17:52

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.