dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Ik las in het tijdschrift 'OnzeTaal' dat er een heel instructief boekje is verschenen over het Franse idioom, dus de uitdrukkingen, spreekwoorden en zegswijzen.

Op school heb ik nergens een groter hekel aan gehad dan het boek "Idiom Francais", geelbruin met rode letters op de kaft. Een boekje, waarbij het denken eraan mij een plotseling optredend diarrhee bezorgt. Wat heeft dat boekje mij een hoofdbrekens gekost!

Toch ben ik dankbaar, dat ik het heb moeten leren. Dankbaarheid, gemengd met afgrijzen bij de herinnering er aan. Alleen, je kunt geen taal leren zonder het noodzakelijke idioom.

Het boekje zal ik dus niet bestellen. Hoe nuttig ook. En dat, ondanks de forse korting op de aanschafprijs die mij geboden wordt. Pas pour moi!

2 reacties

Jij hebt een wijze zus ,Leen.
En ze schrijft ook hele leuke verhalen op haar blog.
Prettige voorbereiding voor je vakantie gewenst...
Jopie Meerman

04 October 2010 om 13:52

Dank je wel Jopie! Ik bloos ervan!

Leen, wij hadden een ongetwijfeld veel erger boek: Pesez vos mots, weeg uw woorden. We moesten het wel vier keer achter elkaar leren, van voor naar achter, van links naar rechts. Ik word nog wel eens zwetend wakker van de zin "een hartstochtelijke liefde kan zo maar omslaan in een mededogenloze haat". Ik weet het echt niet meer, gewist van mijn harde schijf.

groetjes, je-zus

www.kruijff.eu

04 October 2010 om 21:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.