dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

telefoon

3 reacties
telefoon

Nou zal ik het verzuim van de afgelopen dagen eens  goed maken met twee stukjes per dag. En nog wel met een primeur! Een foto van mijn zuster en zwager die nog nooit gefigureert hebben in deze kolommen, nota bene gemaakt door een alleraardigste andere zuster van mij. Dat U niet denkt dat ik het auteursrecht hierop wil claimen.

Ik ben vandaag even naar IJmuiden geweest (een van de weinige plaatsen die je moet tikken met TWEE hoofdletters), mijn geboorteplaats, om even mijn moeder te bezoeken. Ik was van tevoren overeengekomen met mijn zuster, degeen die de foto gemaakt heeft, dat ik haar zou bellen als ik er was. Laat ik maar mijn mobieltje aan de stroom leggen, dacht ik. In Rotterdam merkte ik natuurlijk, dat ik hem nog steeds aan de stroom had liggen, dus geen telefoon bij me.

Om het verhaal niet al te ingewikkeld te maken, het resultaat was dat zij twee uur bij mijn moeder gezeten had, ik twee uur op de Havenfeesten rondgelopen heb en toch maar naar mijn moeder gegaan ben waar zij net weg was en we elkaar uiteindelijk getroffen hebben door tussenkomst van mijn derde zuster. het was nog veel ingewikkelder, maar dat zal ik U besparen

 

3 reacties

Hoi Leen,

Als ik nog even aan mag vullen? Dit is een opleidingsschip van het ministerie van defensie uit Oman. De bemanning heeft een soort tulbandje op! Op foto's die op het schip hingen, kon je zien dat behalve prins Charles en Willem Alexander ook  Nelson Mandela aan boord is geweest.  En wij dus. 

Dit schip en nog veeeeeel meer zeilschepen zijn te bewonderen komende week op Sail! Kan iedereen aanraden een kijkje te gaan nemen deze week. Nu nog hopen op een beetje mooi weer...

Groetjes,

Thea 

Thea C.

15 August 2010 om 23:39

Ja Leen het leven kan raar lopen. Ik was laatst op de boulevard in Vlissingen en daar was onderaan een "fotograaf" in de weer om een bruidspaar te fotograferen. Ik vond het maar een rommelig gedoe en niet professioneel want de bruidegom liep alsmaar aanwijzingen te geven. Ik hoorde de "fotograaf" op een gegeven moment zeggen, ga daar maar staan en klik de foto was gemaakt. Een beetje fotograaf zet zijn modellen toch wel op een zodanige manier dat er een goede foto van gemaakt kan worden lijkt me.

groetjes Chris.

cverkaart

16 August 2010 om 07:20

@Thea, eigenaresse van het auteursrecht, een mooie reclame voor  Sail 2010. Inderdaad, er lagen al een aantal schepen van deze megamanifestatie in IJmuiden, zoals deze boot met marinemensen met merkwaardige tulbandjes op.

@Chris, inderdaad, er ijn de laatste tijd noal wat mensen die denken, dat zij fotograaf zijn omdat ze een paar honderd euro uitgegeven hebben aan een camera. Dan gaan ze voor wel 100 euro of daaromtrent een 'professionele' trouwreportage maken. Dan zijn ze ook een dagje in dit glamourrijke sfeertje als hoofdpersoon aanwezig. In Engeland zeggen ze in zo'n geval: "If you pay peanuts, you 'll get monkeys". Alleeen het bruidspaar zit later met de gebakken peren, maar dat is niet belangrijk.

Leen Koper

16 August 2010 om 08:16

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.