dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

De eerste kasontvangst van het jaar is binnen! Leuke familiefoto's waren het, maar U zult toch nog even geduld moeten oefenen voor U ze te zien krijgt. Het is namelijk een verrassing voor de ouders. Dat is nou eenmaal het lot van een fotograaf: als hij eenmaal iets leuks heeft, kan hij het vaak niet publiceren.

Maar iets anders kunt U wel te zien krijgen. Ik heb namelijk nog wat tijd besteed aan de laatste foto's van Joleen.

Het wordt tegenwoordig steeds eenvoudiger om een goede softfocusfoto te maken in high key. Met een combinatie van de verschillende filtersets en een goede opname is het nu bijna een fluitje van een cent. 

Vroeger moest je staan martelen met het aanlichten van een vignetje dat nooit op de goede plaats zat, verschillende opnamefilters, enzovoorts. Ontzettend moeilijk, en als je het kon, dan was succes verzekerd. En, weet U, ik kon het! Ik heb er nog een aantal lezingen over gegeven, van Oostenrijk tot Ierland aan toe. Nee, nu is het, als je de techniek beheerst vrij eenvoudig.

Alleen, ik heb nog nooit zo'n enorme massa volkomen mislukte high key soft focus foto's gezien sinds digitaal fotograferen zijn intrede gedaan heeft. Och ja, een beetje basiskennis is nooit weg. Alleen is dat voor de meerderheid te veel gevraagd.

Sic transit gloria mundi.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.