dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Taalachterstand?

4 reacties

Hello
       Bedankt voor uw lezing van de brief. Ik hoop dat de onderstaande informatie nuttig zal zijn.Wij zijn een bedrijf de verkoop van elektronica (laptops, digitale camera's, LCD TV, GPS, mobiele telefoons, mp4, gameconsole, enz.) en sommige Motor.

       Geef gewoon je aandacht aan te besteden, moet er iets waarin u ge?nteresseerd bent en u wiltwillen kopen.Ik hoop dat je kunt genieten van onze producten en kijken uit naar uw prompt antwoord.

Deze onozele "reclame" kreeg ik vandaag in mijn "brievenbus" als een serieus bedoelde e-mail. Tenminste, ik neem aan, dat het serieus bedoeld is, al valt het nauwelijks serieus te nemen. Ten eerste ben ik niet ge?nteresserd in sommige Motor en wilwil derhalve helemaal niets kopen. Ze kijken dus tevergeefs uit naar mijn prompt antwoord.

Degene die deze onzin verstuurt zal daar wel een reden voor hebben. Ongetwijfeld zal er wel een of andere onozele geest een keer toehappen, maar je moet dan wel erg in de war zijn om hierop te willen reageren. Als een onderneming zulke onzin verstuurt zonder een fatsoenlijke vertaler te gebruiken, dan KAN zoiets toch niet veel zaaks zijn?

Of zouden ze zich richten op buitenlanders in Nederland die ook, net als zij, niet veel kaas van correct Nederlands gegeten hebben?

Dat kan direct ook verklaren, waarom het met zulke grote letters geschreven is. Als iemand ons niet verstaat is de neiging om harder te gaan praten immers bij veel mensen ook vaak aanwezig?

4 reacties

Hallo!
Zeg gegeven begrijpt niet gegeven JE, Het is toch ZO ALS ER EEN Klaar klontje bedoelde Wat wordt. Moët JE JE voldaan Eens Tijd meegaan .....

 

Ziezo!

Groetjes,Thea 

Thea C.

08 May 2010 om 00:01

Hallo Leen,

 Wij als bedrijf, krijgen dit soort mailtjes met grote regelmaat binnen, vaak zijn deze afkomstig uit een aziatisch land. Waarschijnlijk typen ze het in hun eigen taal en laten ze er dan zo'n vertaal-programma op los, dan krijg je dus zoiets als het bovenstaande.

Bij ons wordt dit gelijk geblokkeerd en verwijderd.

Groet,

Noless

petra van gastel

08 May 2010 om 00:15

Tja, ik krijg dit ook regelmatig binnen, een aantal malen per dag en ik blokkeer ook de afzenders. Alleen, de volgende keer komt het van dezelfde afzender met een ander e-mail adres en dan blokkeer ik het weer enz.
Leen Koper

08 May 2010 om 10:47

als je op de link klikt kun je zien dat het een chinees bedrijf is ze breken waarschijnlijk in de adresbestanden op een willekeurige pc die gebruiken ze dan om de rootzooi te verspreiden
divar

08 May 2010 om 11:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.