dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Gisteren ben ik in Vlissingen geweest. En, ik heb mij best geamuseerd.

Wat was daar aan de hand?Een modellendag! En wat is dat dan? Een ontmoetingskans van amateurfotografen en amateurmodellen en de gelegenheid om samen een aantal plaatjes te schieten. Wat ik daar moest? Nou, ik heb een tijdje geen portretten gemaakt en snakte er naar om weer eens wat plaatjes te maken. Vandaar mij  aanwezigheid daar. Het verlangen om iets moois te creeren was toch te sterk bij mij aanwezig om zo'n gelegenheid voorbij te laten gaan. Je bent verslaafd aan je vak of niet.

Het geheel werd gehouden in het voormalige hotel Brittania dat op het punt staat gesloopt te worden. Een leeg, droefgeestig geheel, volgekalkt met grafitty. Het is merkwaardig om te zien hoe de fotografen deze grafitty als achtergrond gebruikten, een enorm drukke achtergrond waar hun model later op de foto tussen te zoeken was.

Ook het lichtgebruik liet een hoop te wensen over. Nauwelijks een statief gebruikend werd gezocht naar de grootste hoeveelheid licht en niet naar de kwalitatief beste verlichting. En dat, terwijl prachtig licht volop aanwezig was.

En dan ga je het verschil merken. Iemand die een paar keer bij mij stage heeft gelopen zag de kwaliteit van het licht wel en maakte er ook gebruik van. Hij gebruikte wel een reflectiescherm om de schaduwen die door het licht van boven ontstonden te verzachten. Kortom, hij maakte wel de betere foto's!

En dat, ondanks de enorme hoeveelheid apparatuur, met vaak een heel hoog prijskaartje, die ruimschoots aanwezig was. Veel mensen beschikken over spullen waar menig professional slechts van durft te dromen!

2 reacties

Ha, daar ben je weerKnipoog! Ik heb iets met leegstaande en vervallen gebouwen. Heb het niet geweten, maat het was voor uitgenodigden neem ik aan.
groet,

Johan Geerse

04 May 2010 om 00:20

Kon je daar zomaar naar binnen? Wel jammer dat dit gebouw al heeeeeel lang staat te verpauperen en binnenkort deels ( de hoogbouw )gesloopt gaat worden.

groet Chris.

cverkaart

04 May 2010 om 07:54

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.