dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Het was vandaag prachtig mooi weer, echt 'rokjesweer' zoals de te vroeg overleden journalist Martin Bril dat noemde. En, alhoewel ik geen rokje draag en waarschijnlijk ook nooit zal dragen, kreeg ik last van een naar het schijnt, typisch vrouwelijk aandrang: de grote voorjaarsschoonmaak!

Ik heb iets gedaan, waar ik hoop geen spijt van te krijgen. Ik weet het, het klinkt als een doodzonde, maar ik heb vandaag NEGEN verhuisdozen met boeken het (oude) huis uitgedaan. Drie, nagenoeg lege, boekenkasten kijken mij nu beschuldigend aan en roepen onhoorbaar, maar o' zo duidelijk: "Cultuurbarbaar!" naar me.

Boeken wegdoen is een grote zonde, een heel grote zonde, maar soms valt er bijna niet aan te ontkomen. In mijn nieuwe woning staan ruim 24 meter boekenplank hongerig te wachten, maar daar heb ik de fotolijsten in opgeborgen. Het moest wel, wilde ik mijn atelierfunctie handhaven.

Maar, ik beloof het, als er een lijstje verkocht wordt, dan komt er weer een boek voor in de plaats. Niet dat ik nou direct boeken moet gaan kopen. Er staan er nog genoeg in de verhuisdozen op mijjn werkkamer. Zo'n cultuurbarbaar die alles wegdoet en een e-reader koopt, ben ik nou ook weer niet.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.