dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

licht

0 reacties

Als fotograaf dien je expert te zij op het gebied van licht. Dat klopt. Maar niet op het gebied van lampen!

LED-lampen, gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen en al wat er nog meer moet zijn, het duizelt mij voor de ogen. Als redelijk milieubewust mens wilde ik in mijn woning/winkel alleen maar een zo zuinig mogelijke verlichting. Niet gehinderd door enige kennis: het zouden dus LED-lampen moeten worden. Bij nadere beschouwing bleek dat blauwe licht toch niet zo ideaal. Halogeenlampen zijn het dus geworden, in combinatie met spaarlampen.

Maar nou staat er op de verpakking van die eco-halogeenlampen -wat een woord!- dat ze 30% besparing opleveren. Nou vraag ik mij af: ten opzichte van wat? Gloeilampen? Andere halogeenlampen? Of is dat gewoon maar een reclamekreet die toch nooit gecontroleerd wordt?

Deze lampen van meneer Philips zullen hoop ik wel wat beter zijn dan de standaardlampen die er in zaten: na veertien dagen hadden twee van de drie het al begeven. De nieuwe lampen worden -volgens de verpakking tenminste-  minimaal voor 2000 uur gegarandeerd, dus ik hoop, dat ze het iets langer volhouden. Maar ja, wie heeft na 2000 branduren nou nog de verpakking en het bonnetje?

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.