dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Niet de plaats....

0 reacties

Vanavond zag ik een televisieuitzending op Omroep Zeeland in "De Zeeuw van Vlaanderen" over Santiago de Compostela, het beroemde bedevaartsoord in Spanje.

Dit deed mij denken aan mijn eigen pelgrimstocht in 1991 naar deze plaats. Toen was het nog iets bijzonders; er kwamen in die tijd slechts ongeveer 3500 pelgrims in Santiago aan. Nu zijn dat er ruim 200 keer zoveel; er vind nu op de moeilijker passages nu zelfs filevorming plaats in het hoogseizoen!

Toevallig heb ik het er juist vandaag een aantal keren hierover gehad. Eerst 's morgens met mijn buurman, de eigenaar van Galerie Formula, die ik het enige exemplaar, dat ik nog over heb van mijn reisverslag, heb te leen gegeven.

Daarna had ik een vrij emotioneel gesprek met de eigenares van Tiara, een juwelierszaak hier in Zierikzee, waarbij wij het, naast vele andere zaken, ook al over deze bedevaart hadden.

Vanavond hoorde ik de verstandigste opmerking op televisie, die duidelijk aangaf, dat de spreker de tocht zelf gemaakt had. Deze waarheid ontdek namelijk je pas als je zelf geweest bent.

 "NIET DE PLAATS IS BELANGRIJK, MAAR DE TOCHT DIE ER NAAR TOE LEIDT""

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.