dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

C1

1 reactie

Vroeger -opa vertelt- had je op de televisie bij onze zuiderburen de populaire weerman Armand Pien. Bij zijn weerpraatje hoorde 's winters altijd de vaste zin: "Toestand van de wegen in Hoog Belgie: C1, in Laag Belgie: B2" of een of andere zeer serieus te nemen letter/cijfercombinatie.

Wat dat betekende is mij nooit duidelijk geworden, ondanks herhaalde navraag. Zelfs de Belgen die ik het vroeg hadden geen idee wat deze duistere zin inhield. Maar men knikte ernstig, zo van: "Amai, C2, dat is toch wel ernstig" en ging door met zijn werk.

C1, C2, of iets degelijks, je hoort het al jaren niet meer, maar ik kan uit eigen ervaring vertellen, het is nu wel Z8! Zo slecht als nu heb ik het nog nooit meegemaakt! De wegen bestaan nu meer uit kuilen en gaten dan gewoon wegdek. Vanuit Frankrijk naar Nederland rijdend valt het gewoon op: je hebt in Belgie op de wegen een vierwielaangedreven terreinwagen nodig wil je een beetje vooruitkomen. Mijn vering heeft het nog nooit zo zwaar te verduren gehad als afgelopen weekend.

Je zal daar maar motorrijder zijn......

1 reactie

Ik zag op TV dat ze de grootste gaten aan het vullen waren. Maar de minister kondigde aan dat er nadien groot onderhoud komt.
paled

22 March 2010 om 15:47

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.