dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

voor paal staan

1 reactie

In onze straat is een paal geplaatst. Nee, niet zomaar een paal, maar een elektrische paal. Een die heel langzaam, sensueel, je zou zeggen bijna hijgend, de grond uit komt teneinde een 'hinderpaal' te vormen voor verkeer dat de straat van de verkeerde kant door wil rijden en tevens het verkeer van de goede kant wil afremmen.

Het werkt perfect. De 'hinderpaal' zorgt ervoor, dat het verkeer even dient te stoppen alvorens verder te rijden. Een en ander wordt duidelijk aangegeven door middel van een rood/geel/groen stoplicht. Alleen, het rode stoplicht zorgt ervoor, dat veel automobilisten aan het begin van de straat denken, dat ze deze straat niet in kunnen en dus besluiten de straat te mijden.

Vermakelijk zijn ook de automobilisten die niet ver genoeg doorrijden om de detectielus te activeren. Die blijven daar dus letterlijk voor paal staan tot in lengte van dagen (tenzij iemand hen vertelt iets verder door te rijden, buurman Kees heeft er een dagtaak bij).

Ja, wij hebben iets om over te praten in de Nieuwe Bogerdstraat, vooral nu het wat warmer is geworden is het heerlijk toeven op de stoep. Maar goed, dat ze hem niet gedurende die koudeperiode ingeschakeld hebben. Nu kunnen we tenminste volop genieten!

1 reactie

En zo gebeurt er altijd wat in Zierikzee.

Fijn weekend,  groetjes van Chris.

cverkaart

20 March 2010 om 08:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.