dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Twee onderwerpen dit keer.

Natuurlijk heb ik mij op vakantie niet de gehele dag bezig gehouden met het kijken naar de televisie. Ze hadden trouwens in het hotel maar slechts zes netten, waar bijna altijd een of andere vorm van skieen te zien was, van die rare horrorfilms of een vreemd soort "reality TV", waar op de ene dag een homosexuele jongen en de andere dag een lesbisch meisje uit de kast moest komen, ondanks de weerspannige ouders. En als klap op de vuurpijl werd daarbij door een "deskundige" verteld, dat het toch, ondanks alles, hele normale mensen waren, alleen anders geaard. Dan zijn we in Nederland gelukkig toch even een stukje verder.

Genoeg over "schwul" zijn! Ik heb de gelegenheid te baat genomen om eens te kijken hoe mijn camera met de witte sneeuw om kon gaan. Ik had een eenvoudige Nikon D90 mee genomen met een goedkope 18-105 lens erop. Met de juiste belichtingscorrectie van ongeveer +2 stops hield hij zich wonderwel staande, veel beter dan ik gedacht had. Ik moest nauwelijks corrigeren in Lightroom (ik fotografeer altijd in RAW) en het kwam er prima uit. Nergens uitgevreten lichten te vinden of andere ongein, maar altijd mooi doortekende sneeuw, geen wit vlak, terwijl de grijzen en zwarten mooi ook hun tonaliteit behielden. U zou de opname eens op ware grootte moeten zien; in zo'n klein JPEGje gaat helaas te veel verloren.

Deze boom herinnerde mij aan een tekening van Paul Citroen. Alleen had die de vrijheid om zo'n boom aan de zijkant weg te laten. Je kunt nou eenmaal niet alles hebben.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.