dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

3 reacties

U heeft mijn bijdrage een tijdje moeten missen. Dat zit zo: ik ben een tijdje op de wintersport geweest! Ik, die sinds ik mijn schaatsen weggeven heb, met mijn  hekel aan alles wat met de winter te maken heeft, ben inderdaad met deze winter eens in het Oostenrijkse Muehlbach am Hochkoenig op vakantie geweest. En aangezien je niet van tevoren op internet moet aankondigen dat je op vakantie gaat, krijgt U mijn verslag achteraf.

De oorzaak was mijn zoon. Die is al jaren in de winter skileraar in die plaats en aangezien ik nu toch alleen thuiszat heb ik maar eens het vliegtuig naar Salzburg genomen om daar ook maar eens te kijken. Iedereen roept altijd, dat het daar zo mooi is, dus Uw scribent zou dit ook maar eens moeten ondergaan. Ik had er in het geheel geen hoge verwachtingen van en zag op tegen al die kou en sneeuw waar ik in zou moeten bivakeren en, vooral, tegen die onvermijdelijke avonden met die beruchte 'Jubel, Trubel und Heiterkeit'. Verschrikkelijk vind ik zoiets, net zo erg als het Amsterdamse levenslied. Maar, je zou er ook leuk kunnen wandelen en daar hield ik me maar aan vast.

Een opluchting in ieder geval: gelukkig geen afgrijselijke Tiroler opgefokte vrolijkheid in liederen vervat, geen dronken Hollanders zo nodig moesten die meelallen en meer van dat soort ongein. Nee, dit was een echt wintersportdorp met de nadruk op 'sport'. Alleen de wandelsport waren ze bijna vergeten; slechts een traject van ongeveer twee kilometer was begaanbaar en dat heb ik dus ongeveer veertien maal gelopen in die week.

Als je niet van 'sneeuwsport' houdt, dan moet je daar ook niet wezen. En daar houd ik nou eenmaal niet van! Gelukkig was er het treffen met mijn zoon en de 'kwaliteitstijd' die we daar samen doorgebracht hebben. Ik heb hem leuk kunnen fotograferen bij de meest ijzingwekkende sprongen die hij maakte op zijn snowboard, samen hebben we gezellig iedere avond in een van de plaatselijke cafe's gegeten en ik heb  -voor mijn doen dan- ontzettend grote hoeveelheden bier en schnapps tot mij genomen.

Voor de rest heb ik mij helaas beperkt tot het volgen van de 'Australian Open', het hele EK handbal en de ontzettende hoeveelheden dagelijkse skiwedstrijden op de televisie. Van Gaal heb ik bij Bayern Munchen twaalf keer onderuit zien gaan, Arjen Robben twaalf keer bovenop hem zien duiken en dertien keer heb ik Van Gaal daarover horen verklaren dat hij nu echt een 'scheinbar alter Mann' geworden was.

In ieder geval is het goed voor je Duits, zo'n wintersportvakantie bij de TV op je hotelkamer!

3 reacties

Grüss Gott Leen!
Ik begreep dat je naar Ralph was, en goed te lezen dat je daar mooie herinneringen aan over hebt gehouden. En als de foto's nu ook naar tevredenheid zijn, kun je ons de komende tijd weer verbazen.
En dat alles wat je voor je vertrek in de steigers had staan, maar mag lukken !

Groeten uit een nat Tholen.

Jopie Meerman

02 February 2010 om 08:39

Geweldig Leen, ik zou daar ook wel eens een kijkje willen nemen want ik ben en liefhebber van sneeuw. Maar ja dat zit er niet in, geef niet hoor hier geniet ik ook als er sneeuw ligt. Misschien zien we hier nog wel een mooie foto van je????

groet Chris.

cverkaart

02 February 2010 om 19:36

Jopie en Chris, natuurlijk komen er nog foto's! Wat dacht je! En aan Jopie, om in stijl te blijven: Servus!
Leen Koper

03 February 2010 om 01:33

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.