dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

1 reactie

Een lastig dillemma. Ik had een huwelijksreportage gemaakt, op kleur gecorrigeerd (en nog heel veel andere zaken), geprint en voor een aantal dagen te drogen gelegd. Tot zover leek alles goed te gaan.

Tot ik de serie nog eens nader bekeek. Overal bleek een licht kleurzweem in te zitten, net twijfelachtig om opnieuw alle prints op kleur te corrigeren en over te maken. Wat nu te doen? Ik heb een paar dagen de zaak laten rusten, mijn scherm opnieuw gecalibreerd, maar zonder noemenswaardige verschillen. En toen wist ik het: ik werk hier thuis onder heel andere lichtcondities dan voorheen op de zaak.

Er was geen ontsnappen meer aan: ik heb alle opnamen opnieuw gedaan en alles opnieuw geprint, laten drogen en opnieuw gesneden. En nu het merkwaardige: mijn ogen waren dusdanig gewend geraakt aan de nieuwe lichtsituatie, dat ik bij het op kleur brengen langzamerhand de kleurzweem ook op het scherm begon te zien.

Dat wordt straks wat in mijn nieuwe studio. Ik ga er maar vanuit, dat de kleur van het licht daar niet te veel afwijkt. Dan kan ik opnieuw beginnen met dezelfde procedure.

Ik ben blij, dat ik toch besloten heb alles overnieuw te doen, al had het betreffende bruidspaar er waarschijnlijk niets van gezien. Maar ja, als je vindt, dat het beter kan moet het ook maar gebeuren, al is het verschil nog zo miniem. Het geheel ziet er toch net wat frisser uit dan voorheen. En dat is de extrra moeite en de extra kosten van papier en inkt dik waard!

1 reactie

En gelijk had je Leen om de foto's opnieuw te printen, je bent een perfectionist of niet. Als de klant het ook ziet moet je het toch ook over doen, niet waar?

groet Chris.

cverkaart

14 January 2010 om 07:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.