dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Locaties

1 reactie

Er komen steeds meer huwelijkslocaties bij. Natuurlijk is het leuk, erg leuk voor de verschillende bruidsparen om een locatie te kunnen kiezen die overeenkomt met hun gedachten over wat het beste past bij hun smaak. Zo heb ik de laatste tijd op Schouwen-Duiveland onder meer gefotografeerd in de Aveling, het Landbouwmuseum en het Burgerweeshuis. Allemaal nieuwe locaties, hartstikke leuk, maar met allemaal een eigenschap: bij de inrichting is totaal geen rekening gehouden met de positie van de fotograaf. Het is nagenoeg onmogelijk om ergens fraai fotowerk te maken.

Het zou zo eenvoudig kunnen zijn. Laat een echt goede fotograaf, iemand met verstand van hoe het licht valt, nou eens even een keer een goed advies geven hoe de ruimte ingedeeld zou moeten worden, zodat het bruidspaar tenminste goede foto's kan overhouden aan hun bruiloft. Alle drie locaties die ik genoemd heb zijn daar prima geschikt voor, alleen met een kleine herschikking van de meubilering. En al die ruimtes moeten toch speciaal ingericht worden voor huwelijksvoltrekkingen, waarom dan niet goed? Gezien de kosten om deze locaties te gebruiken die in rekening gebracht worden aan een bruidspaar, zou de gemeente toch best een eenmalig piepklein budgetje beschikbaar kunnen stellen voor een echt goed advies. Zo vreselijk duur ben ik nou ook weer niet...Smile

Tegenover de -voor het bruidspaar vaak prijzige- verhuur van deze locaties zou toch ook een optimaal gebruiksrecht moeten kunnen staan en zoiets houdt zeker ook de mogelijkheid van optimaal fotowerk in.

1 reactie

Volgens mij heb je daar groot gelijk in Leen. Want de kosten zullen in zo'n speciale locatie zeker ook niet te weinig zijn. Dus de fotograaf telt ook mee. Want ze zullen toch ook wel voor goed geluid zorgen ?

Geluid kan soms een belangrijke rol spelen. Tholen heeft een prachtige Gasthuiskapel. Maar het geluid was in het begin bar slecht. Zo hielden ze er af en toe hoorzittingen van de gemeente.De luisteraars op de eerste twee rijen konden het horen , de rest ging verloren (he,dat rijmtLachend). Dus wat werd gezegd. Als de gemeente iets wil doorvoeren wat niet teveel tegengas mag hebben, dan houden ze de hoorzitting in de Gasthuiskapel...

Jopie Meerman

14 November 2009 om 13:21

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.