dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Loeien

1 reactie

Het was droog. Zowel tijdens de buitenfoto's -nou ja, op een klein buitje na dan- als binnen. Gelukkig maar, want wat daarna volgde was een verschrikking.....

Het was mijn eerste "stadhuis"-reportage in het Burgerweeshuis te Zierikzee. Een prachtige locatie, daar niet van, maar donker! LOEIDONKER!!!!! (Als dat woord bestaat, anders is het nu uitgevonden) Geen muur of plafond om tegen aan te flitsen. Allemaal beschilderde plafonds en -overigens prachtig- goudleren behang. Erg sfeervol, dat wel, maar op 1600 ISO en vol flitsvermogen -naar achteren gericht- kon ik het er maar net op krijgen. En ik heb niet bepaald een licht flitsertje! Door te flitsen naar achteren, tegen het goudleren behang aan, heeft alles nu een goudachtige glans. Enfin, we krijgen het er in Lightroom wel weer uit.

Maar dat was niet het enige. Bij het binnenkomen viel het mij direct op, dat het erg warm was binnen. Snel mij jasje, das en hoed in de auto gelegd en in mijn truitje gefotografeerd. Maar ja, het is alsof de duvel er mee speelde: er was slechts, gezien de beperkte ruimte, een plaats geschikt om te fotograferen voor mij: vlak naast een gaskachel en die stond me daar te loeien! Hier pastte maar een woord: LOEIHEET!!! Ik heb wat afgezien, ik kon na afloop direct onder de douche, maar nat was ik eigenlijk al.

Dat ik last van mijn rug kreeg toen ik later, een uur lang, moest staan in de kerk, nou, dat nam ik graag op de koop toe. Geen probleem.

Was dit nou een vervelende reportage? Wel nee, in het geheel niet. Eigenlijk was hij, ondanks de hier geschetste ongemakken, LOEILEUK!

1 reactie

Jammer dat je er geen foto bij plaatst. Ik zat in de kerk op de "verdieping" en vond het ook merkwaardig dat er voor jou geen stoel was geplaatst.

En over de bruidsjurk..... mooi rood is niet lelijk toch?!

Magna

21 November 2009 om 21:08

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.