dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

1 reactie

Vandaag heb ik eindelijk het portret van de burgemeester van onze gemeente, Schouwen-Duiveland, afgeleverd. Was het vorige burgemeestersportret dat ik gemaakt had gebaseerd op het thema 'recreatie', deze heb ik gebaseerd op het feit, dat we een ook grotendeels agrarische gemeente zijn.

Dit thema schoot mij door het hoofd toen ik een gemeenteraadslid met zijn gezin moest fotograferen. Ik had al zitten denken aan water, maar het graan stond op dat moment hoog op de akkers en na die opname ben ik er direct op uit gegaan en heb een stuk of veertig opnamen van graan gemaakt. Achteraf bleek een groot aantal door de perspectief en scherptediepte -ik had allerlei opnamen gemaakt om maar zoveel mogelijk keus te hebben- niet bruikbaar, maar deze gelukkig wel.

Overigens, het is, voor zover ik hem heb leren kennen, een bijzonder aardige man, wars van alle opsmuk, zoals dat heet, maar een echt, met een modieus woord, een echt 'mensen-mens'. Ik vond het al ontroerend toen hij op zaterdag bij de crematie van mijn Jantine was en ook daarna heeft hij zich doen kennen als een bijzonder hartelijk en belangstellend iemand. Zo iemand is echt een verademing in deze tijd waarin alles maar moet mogen en het prive-belang voor alles schijnt te moeten gaan.

1 reactie

Goedemorgen Leen,
Ik vind het een bijzonder portret. De keuze van het graan is goed. Het geeft een mooi beeld.
Dat hij aanwezig was op de crematie van je vrouw, geeft inderdaad een goed voorbeeld van zijn karakter.In de interviews en de de stukjes op zijn site, komt hij inderdaad zo over.
Hopelijk blijft de mening over "de nieuwe burgemeester" positief.
Zulke personen steken boven het maaiveld uit, en zijn kwetsbaar.

Vrijdag de 13e, hopelijk gaat alles goed met de bouw Knipoog? Groeten Jopie

Jopie Meerman

13 November 2009 om 09:26

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.