dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Ik heb nog nooit problemen met mijn objectieven gehad, behalve twee die gevallen waren, maar dat was mijn eigen schuld Toch zie je de diverse fora op internet vol staan met klachten hierover; met name de Amerikanen klagen steen en been. Nou hoor je alleen maar de klagers, de tevreden gebruikers laten nooit wat van zich horen, maar toch.

Ik heb totaal zo'n stuk of veertig of vijftig verschillende lenzen gehad voor mijn camera's in de loop der tijd; wie er veel meer hebben zijn de ondernemingen die objectieven verhuren. Zo'n onderneming is 'Lensrentals.com', die bezitten zo'n dikke 2.300 objectieven en kunnen dus een redelijke inschatting maken van hoe vaak iets kapot gaat. Zij stellen hun overzicht daarvan elk half jaar bij op http://www.lensrentals.com/news/2009.11.01/lens-repair-data-35

Je staat versteld hoe het met sommige objectieven gesteld is. Een Tamron 70-200/2,8 blijkt in ruim 40% van de gevallen in een jaar defect te gaan. En dat voor een merk, waarvan ik verscheidene objectieven bezit die nog nooit een krimp gegeven hebben.

Voor U begint te twijfelen: ik heb geen van deze het meest haperende objectieven. Gelukkig toeval?

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.