dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

1 reactie

Om nou even de mannelijke lezers van dit blog tevreden te stellen toch maar even een foto van een mooie meid. Iedereen weer tevreden.

Deze opname is een zogenaamde "low key"-opname. Dat wil zeggen, dat de foto gedomineerd word door donkere tinten; slechts een of twee partijen zijn wat lichter van tint en komen daardoor sterk naar voren en trekken daardoor sterk de aandacht van de beschouwer. Schilders als Rembrandt, Caravaggio en Leonardo Da Vinci maakten er in hun portretten vaak gebruik van. Het heet ook wel "chiaroscuro" heet zoiets internationaal, italiaans vppr "donker/licht". Deze termen dekken elkaar wel niet helemaal, maar zijn goed bruikbaar bij deze techniek. Op zich is het een vrij lastige belichtingstechniek, omdat je de schaduwen nergens mag laten dichtlopen, maar als je het eenmaal meester bent, geeft het erg fraaie resultaten.

De foto van deze jonge vrouw vertoont soortgelijke kenmerken. Het licht valt op haar gezicht en de rest is vrij donker, waardoor de aandacht getrokken wordt naar dat gezicht, de rest wel herkenbaar is, maar aanzienlijk minder aandacht trekt.

1 reactie

Je bent een Rembrandt onder de fotografen, het is weer een geweldige foto Leen.

groet Chris

cverkaart

06 October 2009 om 19:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.