dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Na een paar dagen stilte op dit weblog nemen we de draad weer op. Ik heb de laatste dagen heel hard gewerkt om mijn huwelijksreportages maar af te krijgen, al gaat het langzaam. Langzaam, maar gestaag komt er enig licht aan het einde tunnel; de albums komen maar erg traag binnen. Gisteren kwamen er eindelijk eens drie binnen, waarvan er eentje al beloofd was. De keus is dus vrij beperkt, maar er komt eindelijk schot in. Dat is het probleem als de leverancier failliet gaat en hij de enige is, die albums levert waar 10 bladen meer in passen dan enig ander album. En ik heb die extra bladen echt nodig, want ik heb zoveel leuke foto's, dat  het zonde is om ze niet te gebruiken.

Gisteravond werd ik opgebeld door een vriend/collega -in de eerste plaats vriend, daarbij ook nog een collega- dat hij een voor mij uitermate gunstige deal gesloten had met NIK-filters. De Nik-filters serie http://www.niksoftware.com/index/usa/entry.php bestaat uit een aantal digitale filters waarmee je je beelden aanzienlijk kunt verfraaien. Ik gebruik ze al een aantal jaren tot volle tevredenheid, maar om een of andere duistere reden heb ik de aankondiging van een aantal nieuwe versies volkomen gemist.

Vooral naar de NIK sharpener, een programma waarbij je het beeld kunt opscherpen alvorens te printen, ben ik erg benieuwd. De huidige versie gebruik ik op elke foto. Immers, elke reflexcamera maakt enigszins onscherpe beelden door het -vooral bij mijn Fuji S5-  sterke anti-aliasfilter dat voor de sensor zit. Met het opscherpen achteraf krijg je de oorspronkelijke scherpte weer terug.

2 reacties

Hallo Leen heb je nooit eens gedacht aan een digitaal fotoalbum, Dat is echt niet verkeert hoor. Laatst van iemand zo'n digitaal album gezien en ziet er schitterend uit en je kan met je foto's schuiven maar ook draaien. Zo'n digitaal album maak je dus digitaal aan en binnen een week heb je het papieren album thuis bezorgd.

groetjes Chris.

cverkaart

29 August 2009 om 08:53

Jazeker, Chris, ik heb er al eens een paar afgeleverd, maar mijn klanten willen een traditioneel album. Vind ik trouwens zelf ook mooier en het scheelt behoorlijk in prijs, want een -dan wel een vakmatig goed geprint- digitaal album is vrij prijzig.
Leen Koper

29 August 2009 om 08:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.