dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

7 reacties

Weer een dag van hard werken aan trouwreportages voorbij. Een foto afgeleverd, nabestellingen genoteerd en een repro gemaakt. Tussendoor nog boodschappen gedaan, dus zeg maar niet, dat het geen welbestede dag is geweest.

Op het gevaar af op de weblogs te gaan lijken die zich beperken tot goedemorgen, goedemiddag en vanavond eten wij bloemkool, zal ik toch eens aankondigen wat ik vandaag klaargemaakt heb. Mijn vrouw beweerde indertijd, dat ik niet zou kunnen koken, in ieder geval niet meer dan een ei in het water leggen. Nu moet ik echter wel, dus we maken er het beste van. Nou, het resultaat is, ik zit hier nu met een lekker vol buikje, zeer tevreden over mijzelf te zijn

Wat heb ik bereid: gebakken aardappelen met provencaalse kruiden, een gemengde sla met een uitje en spekjes met een overheerkijke slavink als hoofdgerecht. IJs met kersen op siroop, het geheel overgoten met port had ik nog als toetje.

Nou, ben ik een keukenprins of niet?

7 reacties

Eet smakelijk, dat telt niet meer. Dan maar
Welbekome Leen !

Compliment , je past wel op je slanke figuur toch ?

Jopie Meerman

15 August 2009 om 19:17

Jopie, ik ben 15 kg afgevallen, Mjn broeken zijn allemaal te groot geworden en dan moet ik nog op mijn slanke figuur letten?
Leen Koper

15 August 2009 om 20:13

Ach Leen, dat van die kilo's wist ik niet. Reden genoeg om je culinaire gaven te ontwikkelen. Een ding is echter zeker, je schreef het al eerder. Eten is een gezelligheidsgebeuren, en dat is een van de dingen die je  mist !
Nogmaals sorry hoor! Groet Jopie

 

Jopie Meerman

15 August 2009 om 20:25

Dag keukenprins, goed gedaan jochie. Ikzelf MOET al jaren voor ons beide koken en dat lukt me aardig al doe ik het altijd zo eenvoudig mogelijk. Heb nooit geen zin om lang in die keuken bezig te zijn en de laatste weken moet ik ook nog aan mijn lijn denken en val iedere week 1 kg af.

groet Chris

cverkaart

16 August 2009 om 08:22

Jopie, het was helemaal geen terechtwijzing, integendeel, het was meer "cheek in tongue". Ik vind het best prettig, dat ik dat gewicht kwijt ben.

Chris, dat begrijp ik. Ik moet het naast  mijn normale dagtaak doen. Ik begin het eigenlijk wel leuk te vinden, al zie ik een bewerkelijk gerecht waar je uren voor in de keuken moet staan nog lang niet zitten. Als je 1 kg per week afvalt is dat best knap; zelf heb ik daar jaren aan gewerkt, maar zonder resultaat, maar door omstandigheden van de laatste maanden is het er afgevlogen, ondanks goed eten.

Leen Koper

16 August 2009 om 09:32

Heel herkenbaar, dat afvallen Leen. Na het overlijden van mijn man, vorig jaar september, viel ik 30 kilo af. Jaren heb ik geprobeerd om af te vallen, zonder resultaat, kan je zien wat verdriet met je doet. Ik vind het knap dat je aan het koken bent gegaan, zelf heb ik daar zelden zin in. (Een boterham met kaas houdt je ook in leven.) Maar af en toe een echte maaltijd met een kruimig aardappeltje is heerlijk. Kookte vroeger met plezier, maar vind er nu niets meer aan.

Kijk met spanning uit naar de trouwreportage van 7-8-09. Elk bruidspaar is bijzonder, maar deze "moeder van de bruid" vond haar eigen dochter natuurlijk extra mooi.

Succes met je werk en je kookkunsten,

Tanya

Magna

16 August 2009 om 09:55

Als het moet dan kun je soms meer dan je voor mogelijk hield. Maar het menu ziet er prima uit !!!
paled

16 August 2009 om 19:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.