dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Wat een wansmaak in Veere!

4 reacties
Wat een wansmaak in Veere!

Na een aantal dagen dit blog niet bijgewerkt te hebben, ik zal U niet vermoeien met de redenen, dan eindelijk weer eens een stukje. Eigenlijk een "rant", zoals de Amerikanen het noemen. Een stukje kankeren, en terecht!

Als ze een gemeentehuis optisch vervuild hebben, dan is het wel in Veere. Wat een afgrijselijke rotzooi staat daar! Wat eens een stijlvolle ambiance was, waar je ook prachtige, romantische plaatjes kon maken -en voor de romantiek kiezen de mensen toch immers voor Veere- daar hebben ze nu modernistisch aandoend plasticachtige stoeltjes neergezet. Stoeltjes, die ongetwijfeld een vermogen per stuk gekost hebben en waar waarschijnlijk een "designer" ook zijn rekening voor ingediend heeft. Stoeltjes die op de tribune van de "FC Bal Op Het Dak" nog een teken van gebrek aan smaak zou zijn. En dan die lullige bankjes aan de zijkant, ongelofelijk! Bovendien hebben ze de opstelling dusdanig veranderd, zodat er absoluut geen leuke foto meer te maken valt in de trots, het uithangbord van Veere. Ik ben zelden zo teleurgesteld geweest als afgelopen vrijdag, wat een totale wansmaak! Diep- en diep- en nogmaals dieptreurig!

Na afloop van de plechtigheid heb ik nog even met het bruidspaar alleen een paar plaatjes gemaakt, onder andere bij de schouw, het enige stuk interieur waar die modernisten met hun fikken afgebleven zijn, gelukkig maar!

Maar al met al blijft de vieze smaak van het interieur achter. Degene die zoiets ontworpen heeft zou eens ernstig bij zichzelf te rade moeten gaan. En ontslagen moeten worden, maar dan wel zonder afkoopsom, nee, zelfs met een boete wegens wanprestatie!

Gelukkig maakte een hartelijke bode en ambtenaar nog veel goed. Ouwerwetse vriendelijkheid in overeenstemming met de blijde gebeurtenis. Nou het interieur nog in overeenstemming met het exterieur.

4 reacties

Wat een schitterende foto, en een mooie bruid Leen.
my.

08 August 2009 om 20:42

Dan het stadhuis van Zierikzee Leen, dat is pas mooi om foto′s te maken.Groeten JannieSmileMaar het is wel een mooie bruid.
wijari

08 August 2009 om 21:06

Dag mopperkont! Maar het is vast wel waar, weet je wat ze daar ook niet kunnen? Een tentoonstelling inrichten van schilderrijen. Ik ging vorig jaar kijken bij zeeschilderijen ,hoe ze die uitgelicht hadden... afgrijselijk! De schilder zou zich nog omdraaien in zijn graf dus...

 Even goed een mooie bruid Leen, en ik denk dat je een behoorlijke groothoek gebruikt hebt.

 Groetjes nog steeds in je schik met de CD en al gekeken?

Riet Luteijn

08 August 2009 om 21:31

Inderdaad een heel erg mooie bruid, totaal niet in overeenstemming met het meubilair...;-)

 De CD heb ik nog niet bekeken; weinig tijd gehad, maar mijn zoon zei, dat het er prima opstond en hem vertrouw ik.. Zodra ik even tijd heb -en daar moet ik rustig voor gaan zitten- dan bekijk ik hem en zet hem op de harde schijf.

Leen Koper

08 August 2009 om 22:06

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.