dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Ik kom ook nog wel eens in de kerk. Dat is heel wat veranderd sinds ik begon als fotograaf. Toen, zo'n 35 jaar geleden, had ik altijd een paar dagen pijn in mijn rug als ik weer eens een kerkdienst had bijgewoond. Waarschijnlijk was de gedachte, dat als je hier op aarde voldoende leed, dat je dan sneller in de hemel kon komen of een beter plaatsje kon reserveren. Nou, die kerkbanken werkten daar goed aan mee, trouwe kerkgangers konden hun luie stoel wel alvast bestellen, want die verdienden ze zeker in het hiernamaals!

Ik ben in bijna alle kerken op het eiland geweest, zelfs in kerken die voor anderen gesloten bleven mocht ik bij wijze van uitzondering fotograferen. ik heb me ook altijd heel rustig gedragen, met eerbied voor de eredienst Geen heen en weer lopen, zoveel mogelijk tijdens de pauzes tussen het zingen fotograferen als het orgel speelde en niemand de camera kon horen enzovoorts. Alleen sommige kerken van zeer bevindelijke gemeenten mocht ik niet in.

Hier is dan een plaatje uit de kerk van Dreischor. Je krijgt niet zo vreselijk vaak de gelegenheid om vanaf het orgel de hele kerk te fotograferen; meestal werkt het verstorend tijdens de dienst. Maar hier dan deze uiterts fraaie kerk terwijl er gecollecteerd werd.

2 reacties

Hallo Leen hoe krijgen mensen het toch voor elkaar om de bliksem te fotograferen? Ik heb afgelopen nacht diverse pogingen gedaan maar steeds te laat, de bliksem was me dus te vlug af ook al was ik stand-bij met de camera.

groet Chris.   

cverkaart

26 May 2009 om 14:36

Een kwestie van de camera op statief zetten, de sluiter open, op B diafragma dicht draaien en dan maar hopen dat er een bliksemschicht voorbij komt gedurende de belichting. Zo niet, weer  proberen.
Leen Koper

26 May 2009 om 21:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.