dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

De golf nieuwe artikelen rolt voort met de Amerikaanse beurs, de PMA, aan de gang, dat ondanks het feit dat de gemiddelde Amerikaan geen nagels aan zijn vingers schijnt te hebben om zijn k... te krabben. Waarschijnlijk gaan de ontwerpafdelingen gewoon door, ondanks de economische crisis om, als hij voorbij is, geen achterstand te hebben opgelopen. Alleen de introductie van een aantal artikelen zal wel uitgesteld zijn/worden.

Het meest opmerkelijke is wel Panasonic. Naast een nieuwe camera in het "micro four thirds" systeem verschijnen er ook een aantal opmerkelijke objectieven. Niet alleen door hun brandpuntsafstanden, maar vooral doordat de naam "Leica" er op ontbreekt. Tot nog toe had nagenoeg elk objectief deze naam er op staan.

Waarschijnlijk duidt dit er op, dat de naam Leica gebruikt is om status te verwerven en dat men nu verder kan zonder deze roemruchte naam.

Opmerkelijk is dat Samsung komt met een reflexcamera die ontzettend veel lijkt op de Panasonic, alleen met een echte, dus grotere, APS sensor, Dat zou dus wel eens de genadeklap kunnen zijn voor het Panasonic-systeem. Wie het weet, mag het zeggen. Meer informatie is te vinden op www.dpreview.com

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.