dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Zo, tijd voor een leuker berichtje dan het voorgaande. Misschien is het niet slim, maar ik kan mij daar aan ergeren. Hoeveel domheid kan een mens etaleren?

Nou had hier een leuk plaatje in het kader van de afscheidsaktie moeten staan. Ik ben er dan ook vast van overtuigd, dat ik het op een USB-stick meegenomen had vanaf de studio. Alleen, het staat er niet op, dus ik zal het toch wel vergeten zijn.

Maar, er is genoeg ander nieuws, goed nieuws zelfs (al is dat volgens mensen die het weten kunnen nou weer geen nieuws). Nikon heeft een nieuw objectief op de markt! Nou is dat niets bijzonders, maar toch is het wel een beetje speciaal. Ik heb het hier over de 1,8/35 mm, het "plaatsvervangend standaardobjectief" voor de camera's met een DX-sensor. Waarom is dat zo speciaal? Wel, het betekent, dat Nikon doorgaat de produktie voor langere tijd met de DX-sensor in camera's, de relatief kleine sensor van de D90 en D300, dat naast de full frame (FX) sensor van de D3, D3x en de D700.

En dat is goed nieuws. Ze zien blijkbaar een dusdanig mooie toekomst voor het DX-formaat weggelegd, dat ze nu het eerste objectief met een vaste brandpuntsafstand uitbrengen. En het is nog een erg goed en een erg goedkoop objectief ook! Wel erg aanlokkelijk, maar eerst even pas op de plaats maken.

Dan heb ik toch niet voor niets onlangs een D90 gekocht.  Knipoog

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.