dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Ik kreeg leuke reacties op het item over de muziek die ik draaide een paar dagen geleden. Vandaar, dat dit hier een klein vervolgje krijgt. Op het moment luister ik naar Piae Cantones, Latijnse liederen uit Middeleeuws Finland door het Retrover Ensemble.

Hoe kom ik daar nou aan? Nou die zat ook bij de erfenis van mijn tante. En, het is ontzettend mooi. En zo heb ik nog veel meer uiterst fraaie muziek van haar geerfd.

Nou moet U niet denken, dat ik alleen maar geestelijke nuziek draai. Hierna gaat er iets heel anders op: de CD "Blazing Away" van Marianne Faithful! Een schiiterende CD met klassiekers als "Sister Morphine", haar beroemde "As tears go by" en mijn twee favoriete nummers: "Working class hero" van John Lennon en het tere "She moved through the fair", een zeer bekende Ierse traditionnal.

Er schiet mij opeens iets te binnen. Er is een website waarop "ketens" van muziek te vinden zijn. Als ik mij goed herinner, een van rond de 360 nummers lang. Als U zin hebt, kunt U er zelf ook een maken. Het gaat als volgt: je begint met een nummer, dat een andere zanger/zangeres ook gezongen heeft, je neemt een ander nummer van die tweede zanger waarvan je weet, dat een derde het ook gezongen heeft, dan een nummer van de derde zanger, dat een vierde... enzovoorts. Ga Uw gang!

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.